wtorek, 26 czerwca 2012

Pasta Z Awokado I Serka Topionego








Opis: Z pasty z awokado i serków topionych pod warunkiem, że zmiksujemy wszystko na gładko, uzyskamy serek topiony o smaku awokado. Dla tych, którzy lubia czuć kawałki tego owoca, polecam posiekac go. Pastę należy przygotować na świeżo i krótko potem skonsumować, ponieważ awokado po czasie zczarnieje. Polecam szczególnie tym, którzy są fanami serków topionych o róznych smakach.


 Pochodzenie: przepis własny


Ilość:100-150 ml





Składniki:
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2-3 trójkąciki śmietankowego serka topionego
  • szczypiorek 
  • kilka kropel soku z cytryny
  • sól i pieprz



Przygotowanie:
  1. Obrać awokado, usunąć jego nasienie i wyrzucić.
  2. Awokado pokroić w kostkę lub drobno posiekać.
  3. Dodać serek topiony (ilość w zależności od naszych upodobań).
  4. Wymieszać widelcem w celu uzyskania pasty z kawałkami awokado lub zmielić na gładko blenderem w celu uzyskania kremowego awokadowego serka. 
  5. Dodać posiekany szczypiorek (ilość wedle uznania).
  6. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  7. Wymieszać.
  8. Podawać na swieżo.    

3 komentarze:

  1. świetny pomysł na awokado!
    ja zawsze idę na łatwiznę i po prostu smaruję nim chleb, a na to pomidorki + sól i pieprz.
    taka propozycja z serkiem topionym, to dla mnie kolejna świetna propozycja do wypróbowania! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten kolor pasty po prostu zachwyca;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dario-Anno! Jakie piękne zdjęcia i jak smacznie u Ciebie! Zostaję na dłużej, żeby się podelektować:)
    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń

Zachęcam i z góry dziękuję za podzielenie się swoją opinią i doświadczeniami. Pozdrawiam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...